Storyn


Målningar är inte alltid bara ihopslängd färg på ett artistiskt sätt, många har storyn bakom sig. Nedan delar jag med mig av vad några av mina verk betyder för mig. Scrolla ned för att läsa deras berättelse.

Storyn:

Rainforest


"Den frodiga gröna skogbakgrunden med fallande regndroppar precis då solen bryter igenom molnen ovan. Regnskog är en känsla av lugn och hur allt kan vara vackert, till och med skiftande väder. Ta bara ett ögonblick för att stoppa och titta. Allt kommer att ordna sig - efter regnet kommer solen."

Silver lining


”Det finns en silverlinje som skär det mörka planet från det vita. De vackra bubblorna skapas på samma sätt på vardera sidan. The Silver lining är att ju mörkare världen runt en person är, desto mer lyser det vackra igenom. Ett vänligt ord till en person i förtvivlan betyder mycket mer än för någon som är lycklig, men det är svårt att veta på vilket plan någon befinner sig på.”

Idea


”Vad händer i en person när de får en bra idé? Det gröna fröet avvaktar lite innan det brister ut i en passionerad låga. Allt runtomkring det börjar vibrera eller flyter förbi, beroende på om det blir kopplat till idén som får den att växa vidare eller flyter längre fram till nästa idé. ”


Beginnings


”Det handlar om skapandet och nya begynnelser. Hur allt är kaotiskt överallt för att sedan små bitar börjar samlas på olika platser. Precis som universum med sin början att samla mineraler för att skapa något nytt, så småningom skapa vatten där livet kan äga rum. Vilka är sakerna i ditt liv där livet kan frodas? Och vad är bara damm du kan bli av med eller förändra till något nytt? ”


Growth


”Grundar sig i konceptet av ett frö. Hur även i mörkret och utmaningarna i smutset runt, med rätt uppmuntran av ljus och vatten kan en fantastisk tillväxt hända. Vad kommer att växa? Vad kommer att vakla? Vad får inte tillräckligt med uppmuntran? Vad blir för mycket? Hur kan du se detta i ditt eget liv just nu? "

Cosmos


”Ibland kan det vara en mycket lugnande mystifierande upplevelse av lättnad att bara stirra in i kosmos. När var sista gången du bara lät tankarna vandra? ”


Soar


”Det är ett verk på idén om att släppa taget. Att släppa taget om något och låta det flyta bort för att se vart vinden kan ta det. Är där något du behöver släppa? En sak, en tanke, dig själv?

Var förlåtande, var modig  ̶ släpp den, låt den sväva.”

Life's Curveballs & Life's Curveballs II


”Ibland ger livet bara oss en pummel efter den andra. Den visar den hårdhet som kan kastas din väg, men också en påminnelse om att vara tillräckligt stark för att stötta dig själv och inte bara ta det."

Sommar, sommar, sommar


”Titel inspirerad från den berömda låten skriven av Sten Carlberg. Det är en låt som konstnären starkt förknippar med sina farföräldrar. De svävande bubblorna med de fallande fläderbärblommorna och den lugna frodiga gröna bakgrunden berättar om hur flyktig sommaren kan vara. En påminnelse om att hålla fast vid de saker vi har när vi har dem, och komma ihåg de vackra sommardagarna.”

Willow


”Ibland kan det vara en mycket lugnande mystifierande upplevelse av lättnad att bara stirra in i livets detaljer."

Breath


”Ta ett andetag med frisk luft och koppla av. Andas. Annars kanske du missar ett tecken från ovan, oväntad möjlighet eller hjälp från en oväntad källa.


Fjädrar representerar ett traditionellt budskap från ovan, antingen från en ängel, duva eller kanske en stork. Frön från ett almträd som representerar något litet som kan växa till ett stort skyddande träd.”

Feather fall


”Ibland måste man låta saker falla som de vill. Släpp kontrollen och låt saker falla på plats av sig självt. Oftast blir det bättre än vad man trodde i slutändan."

Drama


”Dramatiskt berättande genom tiderna, en reflektion av verklighetens drama. Bubblorna blir vägledda genom berättelsen där de besöker olika miljöer och känslor. I verket kan man se inspirationen från de klassiska teatermaskerna, gycklarens mönstrade kläder och serietidningars layout. Så många sätt att berätta en historia. Så mycket underbar drama.”

Moonlight shadow


”Där är något magiskt kring månljus. Den skapar en annorlunda atmosfär med samma ljus som på dagen fast reflekterad genom månen. Denna lilla skillnad kan ge ett helt nytt perspektiv på saker.”